Jak darovat peníze ke svatbě

11 ORIGINÁLNÍCH TIPŮ, JAK DAROVAT PENÍZE NA SVATBU NOVOMANŽELŮM

 

Jak darovat peníze na svatbu? Ne vždy kupujeme svým příbuzným a blízkým věcné dary. Jsou případy, kdy se přímo nabízí darovat finanční obnos. Mezi takové nejčastější slavnostní příležitosti patří svatba, nastěhování do bytu, narození miminka.

Mnozí darují peníze také k narozeninám či k výročí, ponechávají tak obdarovanému volné ruce k tomu, aby si sám pořídil, co sám uzná za vhodné.

Stalo se už naštěstí zvykem darovat novomanželům místo věcných darů raději peníze. Mladé páry tedy nemusí řešit, co se dvěma žehličkami, desaterými ubrusy nebo keramickou štikou.

Také bývá hezkou svatební tradicí pojmout peněžní příspěvek vtipně a originálně.

JAK PENÍZE PŘEDAT?

 

Přímo se naskýtá otázka, jak finance předat. Samozřejmě to lze provést jednoduše – z peněženky vytáhnout bankovku či více bankovek, případě je vložit do obálky. Ale řekněme si upřímně, nejenže to není vůbec originální, ale při speciální příležitost to ani nepůsobí moc dobře, zvlášť v přítomnosti dalších hostů a známých.

Pokud nevíte, jak darovat peníze a zároveň vás nenapadá, jak to vhodně udělat, můžete se inspirovat následujícími tipy na originální svatební dary s penězi.

 

1. OBRAZ ZA VŠECHNY PENÍZE

V tomto případě z bankovek doslova poskládáte neobvyklý, ale o to cennější obraz – je na vás, jestli vytvoříte jednoduché řady nebo třeba koláž, záleží pouze na vaší fantazii. Vše se poté uzavře do rámu pod sklo – a originální dárek je na světě.

Jak darovat peníze_svatební obraz z bankovek

2. TA NEJDRAŽŠÍ BONBONIÉRA

V tomto případě je lepší použít mince než bankovky. Do vyprázdněných košíčků od bonboniéry (na obsahu si můžete smlsnout) vložte mince. Obdarovaný bude jistě příjemně překvapený, jakmile zjistí, co se ukrývá uvnitř bonboniéry.

3. FINANČNÍ INJEKCE, A TO DOSLOVA!

Stačí v lékárně pořídit klasickou injekční stříkačku (samozřejmě bez jehly) a do ní opatrně vsunout ruličku smotanou z bankovek. Stříkačku lze poté ještě převázat ozdobnou mašlí, případně uložit do dárkové krabičky.

4. EXKLUZIVNÍ VÍNO

Není to nic složitého, stačí prázdná láhev od vína, do které se úzkým hrdlem prostrčí ruličky bankovek – podobně jako když se vkládaly romantické vzkazy do lahví, které se následně házely do moře. Neobvyklý obsah poté zašpuntujete a láhev můžete ještě ozdobně převázat stuhou. Kreativní tip, jak darovat peníze na svatbu!

5. PRO TVOŘIVÉ – LODIČKY Z BANKOVEK

Pokud patříte ke kreativním jedincům a chcete si opravdu vyhrát, tento nápad je jako stvořený právě pro vás. Jako děti jsme snad všichni skládali papírové lodičky, zkuste si tuto dávnou skládanku připomenout a aplikovat ji na bankovky. Pak už jen stačí sehnat modrý skleněný tác, který bude představovat vodní hladinu, případně utvořit další aranžmá ze skleněných kamínků a mušliček, a to vše nakonec úhledně zabalit do celofánu s mašlí. Kdo by netoužil po oceánu plném peněz.

6. TRUHLA S POKLADEM

Patří už ke klasickým způsobům. Obvykle se posbírají kovové dvacetikoruny a padesátikoruny, pokud možno co nejnovější, aby se krásně leskly (pokud neseženete, stačí mince nechat na noc ponořené v cole). Jestli máte obzvlášť tvůrčího ducha, nachystejte párečku i nějakou bojovku nebo kviz, ať to nemají až tak zadarmo.

 

7. JAK DAROVAT PENÍZE NA SVATBU V BALONKÁCH

Hezký nápad jsou i bankovky složené do motýlků nebo stočené do ruličky, které přivážete k balonkům naplněných heliem a slavnostně předáte novomanželům. Můžete je také vypustit a nechat ženicha s nevěstou, ať si je pochytají – toto samozřejmě doporučujeme u vnitřních, nikoliv outdoorových svateb.

8. DEŠTNÍK S PENĚZI

Podobně se dá použít i vkusné paraple, kterému zespodu na dráty přivážeme bankovky nebo zabalené mince. Deštník pak šťastnému páru předáme složený, aby si ho mohli nad sebou sami rozevřít a užít si pocit, jak na ně prší peníze a doufejme i štěstí.

Jak darovat peníze_deštník s penězi

9. DARUJTE PENÍZE V ALBUMU NA FOTKY

Když se vám nechce nebo nemáte čas nic dvakrát kreativního vymýšlet, stačí zakoupit svatební album na fotografie a do okének naskládat bankovky vámi zvolené hodnoty, které můžete i proložit vtipnými texty nebo básněmi. Pohled na takové obrázky svatebčany zaručeně potěší.

10. PRASÁTKO

Do svatebních rituálů se dá hezky zapojit kasička ve tvaru prasátka, kterému bříško zaplníme penězi. Místo klasického talíře pak mohou ženich s nevěstou rozbít prasátko, finance pečlivě vysbírat a střepy rukou společnou a nerozdílnou pěkně zamést.

Jak darovat peníze na svatbu_prasátko na peníze

Peníze určitě potěší v jakékoli formě, i když je třeba vložíte do krabičky nebo klasického blahopřání, ale jestli chcete přispět ke svatebnímu veselí, fantazii se určitě meze nekladou.

11. JAK DAROVAT PENÍZE NA SVATBU? ZKUSTE KVĚTINOVÝ BOX S PENĚZI

Jedná se o vkusný a naprosto originální svatební dárek s penězi.

Vyberte si krásný květinový box v online květinářství zde a do něj zastrkejte v ruličkách bankovky tak, aby vyčnívaly a byly vidět.

jak darovat peníze v květinovém boxu